Що буде водієві, який не помітив вимогу патрульного зупинити автомобіль: суд ухвалив рішення

Святошинський районний суд Києва нещодавно розглянув справу про невиконання водієм вимог поліції щодо зупинки автомобіля. У рамках розгляду автомобіліст наполягав, що не бачив сигналу патрульного.

Інцидент стався у жовтні. Поліцейські вказали водієві Tesla Model X зупинитися, але їхня вимога була проігнорована. У результаті стосовно чоловіка склали протокол за статтею 122-2 КУпАП, який стосується невиконання водієм вимог зупинення.

Суд зазначив, що з відеозаписів з нагрудних відеокамер співробітників поліції не видно, щоб вони явно вимагали зупинитись автомобіль Tesla Model X, використовуючи світлові та звукові сигнали, а також здійснювали його переслідування.

Матеріали справи не включали відеозапис із системи відеомоніторингу «Безпечне місто», який міг би додатково прояснити обстановку. Суд звернувся до поліції за цією інформацією, але отримав відмову, посилаючись на зберігання записів протягом 30 днів.

Внаслідок відсутності конкретних та переконливих доказів суд дійшов висновку про неможливість встановити факт скоєння адміністративного правопорушення водієм автомобіля Tesla. У результаті суд закрив справу, наголосивши у своєму рішенні, що вимоги про зупинку мають бути чітко та зрозуміло виконані, а притягнення водія до відповідальності потребує об’єктивних доказів свідомого ігнорування вимог поліції.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти