Водіям пояснили, чим небезпечна постановка машини на ручне гальмо під час відлиги

У період відлиги, що змінюється різким похолоданням, використання ручного гальма може стати джерелом проблем автомобіля. Експерти звернули увагу водіїв на кілька аспектів, які є важливими в таких ситуаціях.

Волога, що потрапляє на гальмівні механізми у теплу погоду, може замерзнути у холод. Це може призвести до заїдання гальмівних колодок і, як наслідок, до складнощів керування автомобілем. Виправляти проблему доведеться довгим та складним відігрівом гальмівних механізмів.

У сучасних автомобілях все частіше застосовують електричне ручне гальмо. І хоча він краще адаптований до складних умов, мороз також може вплинути на його працездатність. Причому ремонт електромеханізму обійдеться вам набагато дорожче.

Паркування в режимі “P” на автоматичній коробці може стати альтернативою ручному гальму в замерзаючу погоду. Однак варто пам’ятати, що “P” призначений, перш за все, для фіксації автомобіля в нерухомому стані, а не для запобігання ковзанню на зледенілих поверхнях.

Важливо підтримувати гальмівну систему у справному стані та періодично проводити технічне обслуговування, особливо перед настанням зими. У разі сумнівів, краще проконсультуватися з автомобільним фахівцем щодо найкращих практик використання гальмівної системи в умовах мінливої погоди.

Джерело Hyser
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти