Tesla відкликає понад 2 млн автомобілів через «неправильний» шрифт у системі

Tesla вживає рішучих заходів, відкликаючи понад 2,19 мільйона своїх електромобілів у США через проблеми з безпекою, пов’язані з розміром шрифтів, що використовуються для важливих сигнальних вогнів на панелі приладів. Зокрема, зменшені шрифти можуть ускладнити сприйняття попереджень водіями, що є потенційною загрозою безпеці.

Шрифти розміром менше 3,2 міліметра використовувалися для важливих індикаторів, таких як попередження про гальмування, паркування та антиблокувальну систему гальмівних систем (ABS). Це порушує федеральні правила безпеки США, що встановлюють мінімальний розмір шрифту для таких попереджень.

Відкликання охоплює декілька моделей Tesla, включаючи Model S, Model X, Model 3, Model Y, а також обмежену кількість пікапів Cybertruck.

Зменшені шрифти можуть створювати труднощі для водіїв у розпізнаванні важливих попереджень, що може збільшити ризик аварій та ускладнити оперативне реагування на сигнали систем безпеки.

Компанія впроваджує оновлення програмного забезпечення, спрямоване на автоматичне налаштування розміру шрифтів сигнальних вогнів. Це дозволить усунути проблеми з безпекою та надати власникам можливість усунути проблему без відвідування сервісних центрів.

Джерело TopSpeed
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти