Жеруть як божевільні: названо автомобілі з найбільшою витратою моторної оливи

У світі автомобільної індустрії, безперечно, існують певні моделі, які буквально “жеруть” моторне мастило. Це не тільки проблема для власників, але й привід для серйозної тривоги, оскільки витік або висока витрата оливи можуть призвести до серйозних проблем з двигуном та значними витратами на ремонт.

На вершині цього “антирейтингу” опинилися автомобілі, оснащені турбованими двигунами серії EA888 від Volkswagen. Ці двигуни, встановлені на Audi A3, A4, A5, A6, Q3 і Q5, Volkswagen Golf, Tiguan, Passat і Jetta, Skoda Yeti, Superb і Octavia, показали підвищену витрату мастила через знос внутрішньої поверхні циліндрів і утворення відкладень на поршневих кільцях. У BMW на «масложор» страждають мотори серій N45 і N46

На жаль, навіть такі престижні марки, як Audi та BMW, зіткнулися із проблемою збільшеної витрати мастила. Це ставить під питання якість та надійність двигунів, які, здавалося б, мають бути взірцем інженерної майстерності.

Крім того, до списку потрапили японські та корейські моделі, що також викликає певні сумніви щодо якості виробництва. До проблемних відносять двигуни G4KA/G4KD/G4NA (Kia Sportage, Hyundai Tucson, Kia Soul та Kia Ceed до 2018 року), а також 1,8-літрові мотори серії 1ZZ-FE для Toyota Corolla та Toyota Avensis. Підвищена витрата оливи може стати серйозним головним болем для власників цих автомобілів, а також призвести до необхідності дорогого ремонту.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти