Прикинулися дурниками: як російські дилери Skoda оминають обмеження на продаж машин у РФ

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, збройної агресії та окупації росіянами нових українських територій більшість іноземних автовиробників залишили ринок Росії. Проте місцеві ділки оминають обмеження і часом вдаються до відвертого абсурду в спробах продовжити торгівлю в країні-агресорі західними брендами.

Так, днями стала відома стратегія роботи у Росії місцевих дилерів чеської компанії Skoda. Незважаючи на те, що материнська компанія Volkswagen AG ще навесні 2022 року припинила постачання в країну автомобілів Skoda, а також зупинила роботу заводів у Калузькій області та Нижньому Новгороді, нові моделі продовжили продавати російським споживачам. Ігноруючи пряму заборону компаній на продаж своєї продукції РФ, місцева влада фактично легалізувала крадіжку прав на продукцію через треті країни, назвавши цей процес «паралельним імпортом».

Дилерам Skoda при цьому надійшла вказівка якнайшвидше прибрати зі своїх сайтів будь-яку інформацію про торгівлю автомобілями чеської компанії, щоб уникнути судових позовів з боку виробника. При цьому торгівлю автомобільною продукцією бренду фактично припинено не буде. У той же час, жителі країни-агресора побоюються купувати «сірі» Skoda, оскільки на них можуть не поширюватися умови сервісного та гарантійного обслуговування.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти