У Європі можуть заборонити продаж великих позашляховиків: названо причину

Останні тенденції на світовому автомобільному ринку щодо популяризації сегмента кросоверів та позашляховиків викликають тривогу в Європі. Незважаючи на комфорт та безпеку сегмента SUV, великогабаритні автомобілі загрожують мобільності та дорожній безпеці, йдеться у дослідженні Transport & Environment.

Експерти встановили, що з кожним роком середня величина позашляховиків неухильно зростає, що створює проблеми під час паркування, а також підвищує ризик смертельних ДТП за участю пішоходів. Інститут страхування безпеки на дорогах (IIHS) з’ясував, що шанси пішохода загинути при зіткненні з кросовером або позашляховиком удвічі вищі, ніж при зіткненні зі звичайною машиною.

У деяких країнах Європи, як-от Франція, Нідерланди та Бельгія, вже почали стягувати з власників великих позашляховиків підвищену плату за їзду в мегаполісах. Очікується, що найближчим часом буде прийнято централізоване рішення владою Євросоюзу. У перспективі в об’єднанні взагалі можуть заборонити продавати великогабаритні легкові авто чи обмежити їхнє використання у великих містах.

Джерело UAMotors
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти