Новий гібридний седан BMW M5 отримає 718-сильний двигун

Німецький автоконцерн BMW проводить останні приготування до майбутньої прем’єри оновленого седана M5 G90. При цьому чутки про технічні зміни в новинці підігрів витік на тематичному форумі Bimmer Post.

Згідно з оприлюдненою інформацією, очікується, що гібридний BMW M5 2025 року матиме потужність вражаючих 718 кінських сил, що на 100 к.с. більше, ніж у попередньої моделі F90. Ця потужність досягається завдяки використанню електрифікованого V8 двигуна, підтвердженого BMW наприкінці минулого року. Цей двигун, який також використовується в BMW XM, являє собою гібридну установку, забезпечуючи потужність до 738 к.с. у топовій комплектації, роблячи його найпотужнішим M-автомобілем в історії.

4,4-літровий V8 з подвійним турбонаддувом сам по собі забезпечує значні 577 кінських сил. Він працюватиме з електродвигуном потужністю 194 к.с., а акумуляторна батарея ємністю 18,6 кВт*год забезпечить енергоспоживання гібридної системи.

Ба більше, новий M5 отримає значне зниження ваги, що зробить його легшим і маневренішим. Він також буде трохи більшим за свого попередника, зі збільшенням довжини та ширини.

Змагаючись з іншими моделями в сегменті, BMW M5 G90 обіцяє бути потужним і ефективним седаном, здатним задовольнити найвимогливіших автолюбителів. Офіційний дебют моделі очікується найближчими місяцями, а виробництво заплановано на період з липня 2024 по лютий 2031 року.

Джерело CarBuzz
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти