Критично важливо для фронту: поляки заблокували військові вантажівки на кордоні

Польські фермери продовжують блокувати проїзд автомобільного транспорту, переходячи всі межі дозволеного. Якщо спершу метою акції протесту було заявлено недопущення в’їзду в Україну і виїзду комерційних вантажів, включно із сільгосппродукцією, то тепер з’являються повідомлення про непропуск рейсових пасажирських автобусів, гуманітарної та військової допомоги.

Український волонтер Назар Смик, який займається закупівлею в Європі та постачанням ЗСУ військової та промислової техніки, повідомив, що через страйк польських фермерів на кордоні застряг критично важливий вантаж для фронту. Він пояснив, що поляки не пропускають техніку, яка використовується для швидкого розвантаження боєприпасів. Прямо зараз на спеціалізовані вантажівки та кран чекають артилеристи 47 бригади, яка веде складні бої на Авдіївському напрямку.

Смик підкреслив, що польська поліція бачить зловживання, але замість припинення незаконних дій співвітчизників, допомагає їм блокувати проїзд техніки. Волонтер зазначив, що блокада мала торкнутися тільки сільгосппродукції, але його вантажі для ЗСУ почали блокувати з перших днів протесту. Якщо раніше заїзд в Україну і виїзд назад займав у водіїв 3 дні, то зараз усі 14, пояснює він.

Джерело zaxid.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти