Можна було викупити Volvo: стало відомо, скільки Apple витратила на провальний проект iCar

Остання новина про провал автомобільного проекту Apple стала об’єктом широкого обговорення в індустрії. Авторитетне видання New York Times з’ясувало, скільки грошей IT-гігант витратив на проект iCar, перш ніж визнати його повний крах.

Спочатку метою Apple було створення електромобіля, який міг би конкурувати з Tesla. Пізніше вони зосередилися на розробці автономного автомобіля, щоб змагатися з Waymo. До проєкту були залучені інженери з таких престижних компаній, як Porsche і NASA, але, незважаючи на це, розробка стикалася з серйозними труднощами.

Однією з ключових проблем була відсутність чіткого бачення майбутнього продукту. За час роботи над проєктом “Титан” компанією керували чотири різні керівники, кожен з яких дотримувався свого бачення. Навіть обговорення можливого придбання Tesla не принесло ясності в стратегії.

Понад 2000 осіб працювали над проєктом, який у підсумку був закритий цього тижня. Майже всі вони були звільнені. Незважаючи на всі зусилля, концепція автомобіля так і не набула чіткості, і Apple прийняла рішення відмовитися від нього.

За даними журналістів, за 10 років роботи над проектом iCar американська компанія витратила близько 10 мільярдів доларів. За ці гроші можна було викупити всесвітньо відомий бренд Ferrari або отримати повний контроль над компанією Volvo.

Джерело New York Times
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти