34 тисячі штрафу і позбавлення прав: водіям готують суворе покарання за одне нове порушення

У Верховній Раді готуються розглянути черговий гучний законопроєкт №9564, який покликаний посилити відповідальність за порушення ПДР, а також вводить нові правила для водіїв. На останніх чекають серйозні штрафи і загроза позбавлення прав за недотримання деяких вимог.

Читайте також: Водіїв штрафують за відсутність одного документа: юристи нагадали про популярне порушення

Як ідеться в самому документі, йдеться про введення в КУпАП норми про порушення допустимого рівня шуму в населених пунктах. Голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія, як один з авторів законопроєкту, пояснив його значущість і актуальність тим, що в умовах збройної агресії РФ ревіння двигунів і вихлопних систем окремих транспортних засобів лякає українців. Гучні звуки часто плутають із сумнозвісними російськими дронами-камікадзе “Шахед-136”. У зв’язку з цим у парламенті ухвалили рішення запровадити для водіїв вкрай сувору відповідальність за безвідповідальне ставлення до громадського спокою співвітчизників.

На перший випадок пропонується карати за галасливу їзду штрафом у розмірі 17 тисяч гривень. При повторному порушенні сума стягнення подвоюється, а самого водія при цьому можуть позбавити прав. Наприкінці лютого законопроєкт було внесено на порядок денний Ради. Очікується, що його розглянуть найближчим часом.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти