Загоряння батареї електрокара Porsche могло стати причиною загибелі судна з тисячами машин

Автомобільний концерн Volkswagen AG зіткнувся з двома судовими позовами, які пов’язані з безпекою електрокарів. Компанію звинувачують у тому, що через займання батареї одного з електричних Porsche у 2022 році сталася пожежа на вантажному судні Felicity Ace, що перевозило тисячі автомобілів.

Зазначається, що позови подали одразу кілька постраждалих, включно з оператором судна Mitsui OSK Lines Ltd і страховиком корабля Allianz SE. Позови подано до суду в Брауншвейгу за місцем реєстрації штаб квартири Volkswagen. Попередні переговори між сторонами планується провести пізніше цього місяця. Обидві справи буде відновлено, якщо врегулювання не буде досягнуто.

Судно Felicity Ace, що перебувало під прапором Панами, загорілося недалеко від Азорського архіпелагу в Атлантичному океані два роки тому і було кинуто напризволяще після порятунку екіпажу. За внутрішнім електронним листом підрозділу VW у США, на борту судна перебувало 3965 автомобілів. Втрата вантажного судна могла коштувати автовиробнику щонайменше 155 мільйонів доларів.

Позивачі стверджують, що причиною пожежі став літій-іонний акумулятор моделі Porsche, і звинувачують Volkswagen у ненаданні інформації про небезпеку та необхідні запобіжні заходи під час перевезення таких автомобілів. Судді ще не розглянули позов по суті, оскільки сторони не змогли узгодити суму застави, яка має бути внесена до розгляду справи.

Volkswagen підтвердив існування позовів, але відмовився від коментарів. Mitsui не відповіла на запити про коментарі, а Allianz відмовилася від коментарів.

Джерело Bloomberg
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти