У мережі показали унікальний вантажний “Запорожець”: фото

Представляючи автомобіль ЗАЗ, багато хто згадує класичний компактний і малолітражний “Запорожець”, який складно асоціювати з вантажоперевезеннями. Проте, в історії Запорізького автозаводу існували справжні вантажівки. Одну з них нещодавно показали в мережі.

Йдеться про легку вантажівку ЗАЗ-2301 “Снага”, роботу над якою конструктори ЗАЗ розпочали в 1989 році. Через шість років автомобіль пройшов усі випробування і був офіційно представлений широкому загалу. Вантажопідйомність “Снаги” становила 1 тонну. У рух автомобіль приводив 74-сильний мотор об’ємом 1500 кубічних сантиметрів, що давало змогу розганяти вантажівку до 120 км/год. При цьому витрата палива ЗАЗ-2301 становила близько 11 літрів на 100 кілометрів.

Водночас керівництво скептично оцінювало перспективи вантажівки, через що її в підсумку так і не запустили в серійне виробництво. Конструктори встигли зібрати лише три прототипи в червоному, білому і темно-червоному кольорах. Автори проекту мали на модель далекосяжні плани. Крім варіанта з бортовою вантажівкою, планувалося випускати модифікації з чотиридверною кабіною, в кузові фургон, мікроавтобус і навіть повноцінний будинок на колесах.

Джерело Hyser
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти