Що чекає п’яного водія, якщо він представиться патрульним іншою людиною

У Житомирській області відбулася неймовірна подія: поліцейські склали протокол про керування автомобілем у нетверезому стані на ім’я іншої особи, яка насправді не мала жодного відношення до правопорушення, повідомляє Дорожній адвокат.

За даними, отриманими від МВС, поліцейські зупинили водія, який, очевидно, керував автомобілем у нетверезому стані. Під час зупинки водій повідомив, що його документи були втрачені. Під час складання протоколу поліцейські записали особисті дані, надані водієм. Але виявилося, що ці дані насправді належали іншій особі.

Після передачі протоколу до суду, суд не мав знання, що він був складений на основі показань порушника. Отже, суд вирішив визнати громадянина, вказаного у протоколі, винним у керуванні автомобілем у нетверезому стані та на нього було наложено штраф у розмірі 17 000 гривень та позбавлено права керування на один рік.

Проте виявилося, що водій, вказаний у протоколі, навіть не перебував у машині на момент зупинки порушника. Це стало причиною апеляційного оскарження рішення місцевого суду. Під час розгляду справи апеляційний суд проаналізував відеозаписи та підтвердив, що на місці зупинки знаходилася зовсім інша людина.

Після проведення судового засідання апеляційний суд визнав громадянина невинним та скасував рішення місцевого суду. Щодо поліцейських, які допустили цю помилку, суд ухвалив окреме рішення і передав справу для службового розслідування.

Цей випадок свідчить про те, що складання протоколів на осіб на підставі свідчень водія без належного встановлення особи може призвести до неправомірного покладання провини на невинних осіб.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти