У українських водіїв починають конфіскувати авто через нові правила: перший уже попався

Відразу після прийняття нових правил, поліцейські затримали українця, який керував автомобілем у нетверезому стані.

У Польщі, починаючи з четверга, 14 березня, почали діяти нові правила, що стосуються конфіскації автотранспортних засобів у випадку керування у нетверезому стані. Першим водієм, у якого відбулася конфіскація автомобіля згідно з цими новими правилами, став громадянин України, повідомляє видання Vitrina.

Зазначається, що о 2-й годині ночі в Сілезькому воєводстві поліцейські помітили, як автомобіль Audi A3 рухався нерівномірною траєкторією. Водія зупинили, і правоохоронці виявили ознаки алкогольного сп’яніння, що було підтверджено оглядом – в його крові було виявлено 2 проміле алкоголю.

Відповідно до нових правил конфіскації, автомобіль підлягає конфіскації, якщо водій має у крові 1,5 проміле алкоголю або більше, або 1 проміле, якщо він став винуватцем ДТП.

Паралельно народні депутати України розглядають можливе підвищення штрафів для водіїв, які порушують Правила дорожнього руху. Планується збільшити адміністративну відповідальність за перевищення швидкості на дорогах та використання шин, які не відповідають вимогам.

Також розглядається можливість посилення штрафних санкцій для тих, хто перевищує швидкість на українських дорогах. Перевищення швидкісного режиму на 20 км/год може призвести до штрафу у 340 грн, а на 50 км/год – до 1700 грн.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти