Після позбавлення водійських прав доведеться навчатися в автошколі

Після того, як водія позбавили права керування транспортним засобом, він мусить пройти заново навчання в автошколі, однак не всіх це стосується.

За інформацією РСЦ ГСЦ МВС в Рівненській області, безпека на дорозі має велике значення, тому керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння є неприпустимим. Такий водій представляє небезпеку не лише для пасажирів, а й для пішоходів та інших учасників дорожнього руху.

Часто патрульні поліцейські зустрічають водіїв, які керують транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Цим водіям загрожує покарання у вигляді позбавлення права керування та вилучення посвідчення водія.

Після закінчення терміну позбавлення права керування, громадянам потрібно повернути посвідчення водія. Однак після проходження позачергового медичного огляду та складання теоретичних і практичних іспитів у сервісному центрі МВС. Якщо водій має кілька категорій, іспити складаються за вищою категорією в посвідченні.

Документ, який був вилучений, зберігається у сервісному центрі МВС за місцем проживання особи. Також варто зауважити, що посвідчення, видане вперше на 2 роки, не повертається. У разі порушення, такій особі необхідно пройти повторну підготовку в автошколі та скласти теоретичні і практичні іспити у сервісному центрі МВС. Після успішного проходження екзаменації, посвідчення водія видається знову на 2 роки.

Під час дії воєнного стану в Україні та протягом 3 місяців з дня його скасування, повернення посвідчення водія може бути здійснене уповноваженим працівником будь-якого сервісного центру МВС, незалежно від місця зберігання вилученого документа.

Джерело 7dniv.rv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти