МВС закликає українців не купувати фальшиві водійські посвідчення

МВС закликає громадян не купувати фальшиві водійські посвідчення, оскільки в Україні за їх використання передбачена кримінальна відповідальність.

У повідомленні Головного сервісного центру МВС зазначається, що велика кількість фальшивих посвідчень водія використовується українськими автомобілістами. У різних сервісних центрах МВС постійно виявляють підроблені документи.

Наприклад, у сервісному центрі МВС у місті Подільськ (Одеська область) зафіксовано випадок позбавлення права керування транспортними засобами 23-річного місцевого жителя. Його зупинили патрульні поліцейські у жовтні 2023 року, але він не з’явився на засідання суду. Під час розслідування виявили, що його посвідчення водія було фальшивим.

Українські закони передбачають кримінальну відповідальність за використання фальшивих документів, у тому числі водійських посвідчень. За статтею 358 Кримінального кодексу України, такі порушення караються штрафом, арештом або обмеженням волі.

Зловмисники організовують підпільні “друкарні”, де виготовляють фальшиві документи, що дозволяє їм заробляти значні суми грошей. Поліція регулярно розкриває такі групи, але фальшиві посвідчення водія можуть бути дуже важко відрізнити від справжніх. Тому перевірка легітимності посвідчення водія на сайті Головного сервісного центру МВС є важливою процедурою.

Джерело auto.today
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти