Водіїв будуть штрафувати за відкривання дверей не тією рукою

Імовірно, коли водії та пасажири відчиняють двері автомобіля, вони рідко задумуються про те, якою саме рукою це потрібно робити. Проте в країнах Європейського союзу встановлено чітке регулювання щодо цього.

Зокрема, для успішного складання іспиту на отримання водійських прав у країнах ЄС потрібно вміти виконувати так званий “нідерландський захват”, повідомляє видання “Закон і Бізнес”.

Згідно з цим правилом, двері автомобіля рекомендується відчиняти “протилежною” рукою: для водія це буде права рука, а для переднього пасажира – ліва.

Такий підхід спрямований на уникнення ситуацій, коли водій або пасажир відчиняють двері, не звертаючи уваги назад.

Це нововведення стало частиною пакету нових правил для водіїв, який було ухвалено в першому читанні Європарламентом. Серед інших нововведень – включення в програму складання іспиту на водіння в умовах снігопаду та ожеледиці.

Країни Європейського союзу встановили амбіційну мету – до 2050 року зменшити кількість ДТП зі смертельними наслідками до нуля. Для досягнення цієї мети в березні 2023 року Європейська комісія запропонувала посилену підготовку молодих водіїв, удосконалення процедури медичного огляду та введення єдиної системи штрафів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти