Спецслужби КНР перетворили електрокари на “троянських коней” і можуть керувати ними дистанційно, – експерт

Глава Центру автомобільного менеджменту Університету Лафборо Джим Сакер Експерти висловили серйозні побоювання щодо можливості віддаленого управління китайськими електромобілями. Британський експерт вважає, що електрокари з КНР можуть стати “найефективнішим троянським конем” у руках китайських спецслужб, маючи потенціал для проведення кібератак і збору конфіденційної інформації.

Зі зростанням популярності китайських електромобілів на британському ринку зростають і побоювання місцевої влади з приводу можливості використання цих транспортних засобів для проведення кібератак і впливу на громадську безпеку. Професор Сакер попереджає про можливість віддаленого зупинення електромобілів на дорогах, що може призвести до хаосу і заторів, а також про доступ до конфіденційних даних водіїв, включно з інформацією про місцеперебування, аудіозаписи та відеоматеріали.

Сакер вважає, що повінь Європи дешевими китайськими електркарами могла статися не випадково на тлі форсованого переходу європейських країн на екологічний транспорт до 2030 року. Він припускає, що влада КНР може бути зацікавлена в цьому з метою збільшення впливу в регіоні.

Попередження експертів про китайську загрозу активно надходять після виявлення китайського пристрою стеження в урядовому автомобілі Великої Британії торік, а також після проблем із безпекою, пов’язаних із китайським телекомунікаційним гігантом Huawei.

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти