Водіїв попереджають: натискання популярної кнопки може коштувати вам тисяч гривень

Автомобілісти можуть ненавмисно збільшувати свою витрату пального, натискаючи на кнопку, яка присутня в багатьох автомобілях в Україні. Дослідження показують, що кондиціонер може збільшити витрату пального на 10%, що робить його одним із чинників, які погіршують економію пального.

Як зазначає страхова компанія ChoiceQuote, як кондиціонер, так і опалення, здійснюють додаткове навантаження на двигун, що призводить до збільшення витрати палива. У результаті експерти рекомендують водіям одягатися відповідно до погоди, щоб уникнути необхідності використання кондиціонера або опалення, особливо під час коротких поїздок.

Додаткові дослідження, проведені компанією Emission Analytics, засвідчили, що вплив кондиціонера на гібридні автомобілі може призвести до збільшення витрати палива майже на 6,1%. Для стандартних бензинових і дизельних автомобілів це збільшення становить 3,8% і 4,6% відповідно. Таким чином, постійне використання кондиціонера в автомобілі може обійтися українцям за сезон у кілька тисяч гривень, які явно будуть не зайвими в сьогоднішній час.

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти