50 000 гривень штрафу за їзду за кермом із застудою: де водіїв за один чих жорстко карають

Ні для кого не секрет, що за кермо потрібно сідати з хорошим здоров’ям. Але мало хто знає, що іноді краще уникати водіння навіть, якщо у вас звичайна застуда. Адже в такому разі ви ризикуєте отримати штраф понад 50 000 гривень.

У Великій Британії водіїв закликають до особливої обережності та уважності за кермом, навіть у ті моменти, коли чхання може здатися незначною дією. Домінік Вотт, експерт з автомобілів з компанії First Vehicle Leasing, наголосив, що водіння вимагає повного контролю над транспортним засобом у будь-який момент часу. Згідно із Законом про дорожній рух 1988 року, водії несуть юридичну відповідальність за забезпечення безпеки на дорозі та запобігання діям, які можуть відволікти їхню увагу або призвести до фізичних порушень.

Чхання за кермом не тільки тимчасово відволікає водія, а й може призвести до закриття очей на момент, що може призвести до втрати контролю над транспортним засобом. Крім того, різкі рухи тіла під час чхання можуть спричинити різке прискорення або гальмування, що також може призвести до аварій. Якщо британський поліцейський побачить, як ви чхаєте за кермом авто, що рухається, то має право зупинити ваш автомобіль.

Водіям слід усвідомлювати, що чхання за кермом, хоча і здається неминучим, може мати серйозні наслідки. Зазвичай за таке порушення можуть виписати штраф у розмірі 100 фунтів стерлінгів (близько 5000 гривень), але якщо справа дійде до суду, то розмір стягнення може зрости в 10 разів.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти