Оштрафують при першій зупинці: водіям нагадали про популярне порушення ПДР

Водії в Україні часто вважають, що якщо вони не порушували ПДР безпосередньо на дорозі, то турбуватися їм нема про що. Однак багато хто забуває, що крім цього є низка інших, не пов’язаних з керуванням машиною, вимог, за невиконання яких може настати сувора відповідальність. Серед таких – відсутність дійсного страхового поліса цивільної відповідальності.

Відповідно до закону “Про обов’язкове страхування власників наземних транспортних засобів” водії не можуть керувати транспортним засобом без автоцивілки. Порушників можуть оштрафувати за першої ж зупинки поліцією.

Інспектори накладуть на водія штраф у розмірі 425 гривень, якщо він має страховку, але просто забув взяти з собою поліс. Якщо ж документ не оформлявся зовсім, то розмір стягнення зросте вдвічі. Крім того, потрібно розуміти, що штраф потрібно сплатити в термін 15 днів з дня накладення, інакше сума зросте вдвічі.

Також варто зазначити, що на щойно куплений автомобіль, який ще не зареєстрований у МВС, теж потрібно оформляти страховку. Поліс у цій ситуації видається на термін від 10 до 15 днів.

Джерело Апостроф
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти