Штрафи злетіли в 100 разів: водіям нагадали про посилення покарання за популярне порушення

Серед українських водіїв не заведено педантично стежити за оновленнями законодавства. Багато хто навіть не знає, що в Україні ввели нові правила, а також змінили відповідальність за те чи інше порушення. Часто автомобілісти дізнаються, що “потрапили” занадто пізно – вже безпосередньо, коли опинилися в руках правоохоронців.

До таких ситуацій можна віднести нехтування вимогами наявності прав необхідної категорії для керування транспортним засобом. Існує поширена думка, що той, хто вміє водити машину, може впоратися практично з будь-яким транспортом. А якщо зловить поліція, то відбудеться “копійчаним” штрафом у 425 гривень. Так дійсно було раніше, але віднедавна за їзду без прав можна отримати стягнення в 3400 гривень. Причому в разі повторного порушення штраф становитиме вже понад 40 000 гривень. До того ж у такій ситуації є реальний ризик позбутися прав на строк до 7 років.

У зв’язку з цим, щоб не потрапити в халепу, не зайвим буде вкотре оновити свої знання ПДР і відповідальності за їх порушення.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти