Депутати хочуть ввести новий “зимовий” штраф для українських водіїв

Відповідальність водіїв за нерозважливу недбалість на зимових дорогах давно назріла. Вирішити це питання покликаний законопроєкт № 8369, який внесли на розгляд до Верховної Ради України.

Поліція вже давно б’є на сполох через величезну кількість аварій через використання автомобільних шин не по сезону. Водночас боротися з цим явищем правоохоронці не можуть – немає відповідної нормативної бази. Незважаючи на те, що в багатьох країнах Європи встановлено відповідальність за їзду на літній гумі взимку, в Україні це, як і раніше, належить до рекомендацій для водіїв. Автомобілісти самі вирішують, чи потрібно “перевзуватися”, проте страждають від цього нерідко не тільки вони самі, а й інші учасники руху.

Згаданий законопроєкт пропонує штрафувати водіїв, які їздитимуть на літній гумі з 1 листопада по 31 березня. Крім того, законодавці хочуть дозволити поліції притягати автомобілістів до жорсткої відповідальності за керування транспортними засобами з технічними недоліками, що впливають на гальмівну систему, рульове управління та зовнішнє освітлення в темний час доби.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти