Залишилося 3 дні: за що з 1 квітня українських водіїв штрафуватимуть на 3000 гривень

З 1 квітня поточного року власників будь-яких типів транспортних засобів на українських номерах, які після року перебування в Німеччині не отримали німецьку реєстрацію, штрафуватимуть. Раніше подібну практику запровадили в Чехії. Це відбувається через закінчення перехідних положень, які дозволяли українським біженцям у Німеччині їздити на українських номерах без їхньої заміни на місцеві. Нові правила стосуються не тільки легкових автомобілів, а й усіх інших типів транспортних засобів.

Керування авто понад рік без реєстрації в Німеччині тепер вважається адміністративним порушенням і карається накладенням штрафу в розмірі 70 євро. Крім цього, водієві присвоюється 1 штрафний бал, що може вплинути на вартість автострахування і навіть призвести до вилучення водійського посвідчення в разі накопичення 8 балів.

Процедура постановки авто на облік передбачає надання низки документів, включно із заявою, посвідченням особи, технічним паспортом, чинним автострахуванням і свідоцтвом про проходження технічного огляду. Після успішної постановки на облік власник отримує свідоцтво про реєстрацію та нові німецькі номерні знаки.

Однак, крім штрафів, українські водії можуть зіткнутися з іншими складнощами, включно з проблемами з технічним оглядом і оформленням страховки. Наприклад, автомобілі, ввезені зі США, які не мають європейської сертифікації, можуть зіткнутися з труднощами під час реєстрації в ЄС.

Джерело hotline.finance
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти