В Україні водіїв почали штрафувати за використання застосунку “Дія”: що каже суд

Українці останнім часом стали активно використовувати технологічні новинки у своїй повсякденній діяльності. З одного боку влада України лише вітає це, форсованими темпами інтегруючи в законодавство норми про електронний документообіг. З іншого – водіїв іноді за ці самі інновації можуть оштрафувати на рівному місці.

Читайте також:

З якими номерами водіям заборонено їздити в Україні: інакше отримаєте штраф

Для деяких українських водіїв скасували важливе обмеження: хто може розслабитися

Так, багато автомобілістів уже “підтягнули” собі водійське посвідчення і техпаспорт у “Дію”, що дає змогу не хвилюватися про те, що документи не опиняться під рукою в потрібний момент. Кабмін же підтвердив, що поліції та іншим уповноваженим чиновникам можна показати необхідні відомості через додаток у смартфоні. Однак деякі правоохоронці відмовляються визнавати технічний прогрес і, як з’ясувалося, навіть штрафують водіїв за використання “Дії” замість звичайних документів. Про такі випадки вже неодноразово повідомляли юристи та самі постраждалі автомобілісти.

Повідомляється, що патрульні трактують використання застосунку замість пластикових документів як порушення п.2.1а ПДР, виносячи рішення за ч.1 ст.126 КУпАП – штраф 425 гривень. Зрозуміло, будь-який адекватний суддя скасує це рішення і закриє справу щодо водія, але до суду ще потрібно дістатися. Багато водіїв вважають за краще заплатити штраф і не зв’язуватися з бюрократією.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти