Українців кидають за ґрати за “невдалу” спробу здати на права: коли так відбувається

Мало хто знає, але в Україні можна отримати штраф і навіть потрапити за ґрати за спробу скласти на водійські права. Чому так відбувається і кому краще не потикатися на іспит, пояснили в Головному сервісному центрі МВС.

В одній з останніх публікацій на офіційній сторінці відомства в Телеграм звертається увага на популярну проблему шахрайства кандидатів на отримання водійських прав. Українці вдаються подекуди до настільки зухвалих афер, що потребують реакції поліції. Про це можна судити на прикладі нещодавнього випадку, коли зовні схожі один на одного друзі дитинства Іван та Олексій вирішили ошукати співробітників Центру, обмінявшись документами перед іспитом.

“Пан Іван так сильно захотів швидше сісти за кермо, що підбив товариша піти замість себе на теоретичний іспит у Сервісний Центр МВС у Києві. Друзі обмінялися паспортами, взяли талон е-запису онлайн, а в лікарні оформили медичну довідку”, – йдеться в повідомленні.

Шахрайську схему викрили, коли адміністраторка запідозрила недобре і попросила Івана, поряд зі звичайним паспортом, показати цифровий аналог у застосунку “Дія”. У підсумку чоловік у всьому зізнався. На місце було викликано поліцію. Щодо горе-водія було відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 ККУ за використання завідомо підробленого документа. У таких випадках зловмисників карають штрафом у розмірі 850 гривень, арештом на строк до півроку або обмеженням волі на строк до двох років.

Джерело Головний сервісний центр МВС
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти