В Україні бум на гібриди: яким моделям віддають перевагу українські автомобілісти

Український автомобільний ринок на початку 2024 року відзначив значне зростання в кількості гібридних легкових автомобілів. За даними Укравтопрому, за перший квартал було зареєстровано понад 4,7 тисяч гібридних автівок, що на 59% більше, ніж попереднього року. Цікаво відзначити, що більше половини цього числа припало на абсолютно нові автомобілі, складаючи 51% від загального обсягу.

У сегменті нових автомобілів безумовним лідером виявився Toyota RAV-4, який завоював серця українських водіїв з числом в 480 одиниць. На другому місці з невеликим відривом слідує Toyota Camry, який з успіхом реалізував 221 автомобіль. Не поступаючись своїм конкурентам, Nissan Qashqai посів третє місце в списку популярних гібридних моделей, набравши 164 продажі.

Однак, не тільки нові автомобілі знаходять своє визнання серед українських автолюбителів. У реєстраціях імпортованих вживаних гібридних автомобілів також можна побачити цікаві тенденції. Лідерство в цьому сегменті належить Ford Fusion US, який нарахував 255 проданих одиниць. Не пасуть задніх і Chevrolet Volt, що посідає друге місце з 138 реєстраціями, а також Toyota Prius, що закриває трійку лідерів з 136 продажами.

Усі ці дані вказують на значний інтерес українських споживачів до гібридних автомобілів як нових, так і вживаних.Зростання попиту на екологічно чисті та економічні транспортні засоби є важливим кроком у напрямі більш сталого майбутнього та зниження шкідливого впливу на навколишнє середовище.

Джерело УкрАвтоПром
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти