Не доводьте до біди: 6 порад водіям, як не заснути за кермом

Сон за кермом – серйозна проблема, яка може спричинити небезпечні ситуації на дорозі. Патрульна поліція Києва в Telegram пропонує кілька рекомендацій, які допоможуть водіям зберегти пильність і запобігти усному стану за кермом.

Гарний сон перед поїздкою: Важливо забезпечити достатній відпочинок перед поїздкою. Не менше 7 годин сну допоможуть відновити сили та підвищити пильність за кермом.

Уникайте поїздок у традиційний для себе час сну: Плануйте свої поїздки так, щоб уникати їзди за кермом у ті години, коли ви зазвичай спите. Це допоможе уникнути сонливості та втоми.

Не вживайте ліків, що викликають сонливість: Перед поїздкою уникайте вживання ліків, які можуть спричинити сонливість та погіршити вашу реакцію за кермом.

Підтримуйте розмову: Розмовляйте з пасажирами або слухайте музику. Цікава розмова стимулює роботу головного мозку та допомагає залишатися бадьорим.

Тримайте салон у прохолоді: Підтримуйте прохолодну температуру в салоні автомобіля, це допомагає спати і залишатися більш концентрованим.

Робіть перерви: Не забувайте робити перерви кожні дві години, навіть якщо ви не відчуваєте сильну втому. Це допоможе розім’ятися та підтримувати високу концентрацію.

Як зрозуміти, що виникла сонливість і варто зупинитися:

  • Якщо ви відчули, що тільки-но моргнули, це може бути ознакою сонливості.
  • Часте позіхання та труднощі з підтримкою очей відкритими також можуть свідчити про сонливість.
  • Якщо ви помічаєте, що не можете згадати останній дорожній знак або ваша реакція на дорожні умови знизилася, це може бути ознакою сонливості.
  • Тяжкість у руках та мимовільне відпускання педалі газу також можуть вказувати на виникнення сонливості.
Джерело Патрульна поліція Києва
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти