Штрафують і відбирають авто: водіям нагадали про маловідоме “літнє” порушення

Більшість водіїв в Україні навіть не підозрюють, що отримати штраф і навіть позбутися автомобіля можна без явних порушень ПДР. Причиною можуть бути спеціальні обмеження, які запроваджуються на місцевому рівні муніципальною владою.

Зокрема, міська адміністрація може запровадити так звані теплові обмеження, які забороняють в’їзд у місто або частину населеного пункту великовантажних автомобілів у разі настання екстремальних погодних умов. Йдеться про підвищення температури, за якого проїзд масивного транспорту може пошкодити дорожнє покриття. Порушникам обмежень на перший раз загрожує штраф у розмірі 340 гривень. Причому в цій ситуації обов’язковою є наявність спеціальних дорожніх знаків, що сповіщають водіїв про обмеження.

Крім того, теплові обмеження можуть бути і постійними. Вони встановлюються для транспорту масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь 7 тонн за температури понад 28 градусів. Тут наявність знаків уже не обов’язкова, а штраф за порушення становить уже 510 гривень. При цьому у порушника поліція також може вилучити машину на штрафмайданчик.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти