Негайно перевірте багажник: поліція знайшла новий спосіб незаконно штрафувати водіїв

Як відомо, співробітники поліції мають право перевірити наявність в автомобілі предметів, експлуатація транспортного засобу без яких заборонена ПДР. Однак юристи попереджають, що віднедавна патрульні знайшли спосіб штрафувати водіїв, навіть якщо всі необхідні речі є в наявності.

Зокрема, наголошується, що інспектори стали перевіряти не тільки саму наявність вогнегасника або аптечки, а й також їхню готовність до експлуатації. За наявності у них дефектів або закінчення термінів придатності це кваліфікується як порушення ПДР і виписується штраф.

Юристи звертають увагу, що подібні процесуальні дії поліції є незаконними з однієї простої причини. У Кодексі України про адміністративні правопорушення (КУпАП) міститься норма про покарання за відсутність вогнегасника та аптечки лише для тих водіїв, які здійснюють пасажироперевезення. Для інших автомобілістів можливе лише попередження.

Проте, щоб уникнути неприємностей і розглядів у суді, краще, звісно, зайвий раз перевірити свій багажник, комплектність і справність обов’язкових до наявності предметів.

Джерело Hyser
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти