Жодним чином не пов’язаний з автомобілями: у BMW розсекретили прихований сенс свого культового логотипу

Захоплююче відкриття, яке раніше існувало на рівні міфів і чуток, вразило багатьох автомобілістів по всьому світу. Компанія BMW офіційно розкрила сенс свого культового логотипу.

На перший погляд символ BMW – це просте поєднання синьо-білої картатої емблеми, укладеної в чорне коло. Він став символом якості та престижу у світі автомобілів. Але мало хто знав, що його походження сягає більш далеких часів і пов’язане з галуззю, далекою від доріг і автомобілів.

Справжнє значення цього символу розкривається в історії компанії. Підприємство Bayerische Motoren Werke, що перекладається як “Баварський моторний завод”, на своєму початку мало безпосередній стосунок до авіації, а не до автомобільної промисловості. Заснована 1910 року як Otto Flugmanshinfabrik Густавом Отто компанія була піонером у розробці літаків. Однак політичні зміни призвели до того, що компанію було реорганізовано і вона отримала назву BMW у 1922 році.

Знаменитий синьо-білий візерунок у логотипі BMW має своє коріння в авіації. Він символізує білий пропелер літака, що обертається, на тлі блакитного неба. Це яскраве нагадування про минуле компанії як виробника авіаційних двигунів і є свого роду даниною поваги до витоків бренду і його зв’язку з авіацією.

Директор архіву BMW Фред Джейкобс офіційно визнав, що інформація про походження логотипу, яка раніше блукала світом на рівні міфів, має під собою реальне підґрунтя.

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти