Довічне позбавлення прав: за одне грубе порушення водіїв хочуть зробити вічними пішоходами

Велика Британія зіткнулася зі збільшеним числом випадків водіння в нетверезому стані і вживання наркотиків, що стало приводом для розгляду нових пропозицій у сфері правопорушень на дорогах. Одна з таких пропозицій передбачає можливість “довічної заборони на водіння” для осіб, викритих у наркотичному сп’янінні за кермом.

Британський активіст і громадський діяч Ніл Карні подав до британського парламенту петицію, пропонуючи назавжди позбавити прав тих, хто потрапляє під визначення “загальнокримінального правопорушення”, пов’язаного з наркотичним сп’янінням. Він стверджує, що такий суворий підхід подвоїть зусилля з впровадження принципу “нульової терпимості” до злочинів на дорогах.

Згідно з петицією, особи, засуджені за водіння в нетверезому вигляді або під впливом наркотиків, становлять серйозну загрозу безпеці. Така поведінка ставить під загрозу життя інших учасників дорожнього руху, і тому, на думку Карні, вимагає вкрай суворих заходів.

Дані Міністерства юстиції Великої Британії свідчать про 40-відсоткове збільшення кількості правопорушень у цій царині, а кількість інцидентів збільшилася з 41 457 до 58 117 за період з 2014 по 2022 рік. Проте, перш ніж пропозицію розглянуть у парламенті, необхідно зібрати щонайменше 10 000 підписів на підтримку. У разі зібрання 100 000 підписів, питання обговорюватимуть на рівні парламенту.

На сьогодні штрафи за водіння в нетверезому стані залежать від конкретних обставин справи, а терміни заборони на водіння коливаються від одного року до п’яти, залежно від серйозності правопорушення.

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти