Tesla відкликає свої нові пікапи Cybertrucks через небезпечну несправність: у чому причина

Американська компанія Tesla оголосила про масштабне відкликання всіх своїх електричних пікапів Cybertrucks через потенційну проблему з педаллю акселератора, яка може застрягнути в натиснутому положенні, викликаючи ненавмисне прискорення. Цю несправність виявлено в 3878 автомобілях, зібраних у період з 13 листопада 2023 року по 4 квітня 2024 року.

За інформацією Національного управління з безпеки руху на дорогах США (NHTSA), проблема пов’язана з косметичною накладкою на педаль, що може заклинюватися між педаллю акселератора та внутрішнім оздобленням. Це може призвести до продовження прискорення навіть після того, як водій перестане натискати на педаль.

Tesla стверджує, що водії можуть запобігти ненавмисному прискоренню, натиснувши і утримуючи педаль гальма, що автоматично відключає живлення електродвигунів. Поки що не повідомляють про випадки зіткнень, травм або смертей, пов’язаних із цим дефектом.

Причиною проблеми, за словами Tesla, стало використання мила як мастила для встановлення кришки педалі без схвалення компанії. Це призвело до відділення кришки, що утримує педаль, від самої педалі. Постачальником, відповідальним за цю ситуацію, є канадська компанія KSR International Inc.

Tesla обіцяє замінити або переробити вузол педалі акселератора безкоштовно для всіх власників Cybertrucks. Точні терміни виправлення поки невідомі, але компанія планує повідомити власників до 18 червня. Усі автомобілі, що перебувають у виробництві на момент 17 квітня 2024 року, вже оснащені новим компонентом педалі акселератора.

Джерело MotorTrend
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти