Як не заснути під час їзди: простий спосіб бадьорить за секунду

Багато автомобілістів часто здійснюють тривалі переїзди, які іноді припадають на особливо небезпечний час доби – ніч. Небезпечний він не тільки через погану видимість, а й загрозу, що хтось із водіїв засне, створивши аварійну зупинку. Іноді достатньо навіть частки секунди “відключення” водія, щоб створити на дорозі справжній хаос і трагедію. У зв’язку з цим усім тим, хто здійснює тривалі нічні переїзди, важливо знати, як убезпечити себе від сонливості. Експерти звертають увагу на маловідомий, але дієвий лайфхак, який бадьорить будь-кого за секунду.

Читайте також:

 

Механік розповів, що категорично не можна мити в автомобілі

 

Штраф 680 гривень: де не можна залишати машину у дворі житлового будинку

 

Як не заснути під час їзди: простий спосіб бадьорить за секунду

Цей спосіб передбачає використання всього часточки лимона. Шматочок цитруса, покладений під язик у момент сонливості, дасть змогу швидко прийти до тями. Зазначається, що водій відчутно дуже швидко бадьориться через кислий смак і свіжий аромат лимона. Це дасть змогу повернути собі миттєво концентрацію.

При цьому експерти попереджають, що краще за сон із сонливістю нічого не впорається. Тому перед поїздкою рекомендується гарненько виспатися і відпочити, а в разі важкої сонливості в дорозі краще зупинитися в безпечному місці і подрімати хоча б півгодини.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти