10 неймовірних фактів, які варто знати про Alfa Romeo

Коли мова заходить про італійських автовиробників, слід розуміти, що Alfa Romeo – це не просто бренд, це історія, втілена в металі та швидкості. З моменту свого заснування у 1910 році в Турині компанія стала невід’ємною частиною автомобільної індустрії та культури Італії. Але як і будь-який легендарний бренд, у Alfa Romeo були свої успіхи, виклики та періоди подолання труднощів. Варто виділити 10 маловідомих, але неймовірних фактів про цю легендарну італійську автовиробників.

1. Назва “Alfa” спочатку було абревіатурою
Італійська компанія отримала своє ім’я від “Anonima Lombarda Fabbrica Automobili” – “Ломбардська компанія з виробництва автомобілів”.

2. Alfa Romeo відразу ж почала брати участь у перегонах
Менш ніж через рік після випуску першого 24-сильного автомобіля Alfa з’явилася на перегонах Targa Florio – 400-кілометровому заїзді дорогами загального користування у горах Сицилії.

3. Назва “Romeo” було додана під час Першої світової війни
У 1915 році, у розпал Першої світової війни, компанія відчувала далеко не найкращі часи. Попиту на цивільні автомобілі не було, тому Alfa викупив італійський підприємець Нікола Ромео, який спеціалізувався на виробництві військової промисловості. В результаті злиття компанія отримала звичну всім назву.

4. Енцо Феррарі виступав за Alfa Romeo
Легендарний гонщик і творець марки Ferrari, Енцо Феррарі, розпочинав свою кар’єру саме в команді Alfa Romeo, що додає ще більшої значущості цього бренду.

5. Феррарі заснувала свою гоночну команду у складі “Alfa Romeo”
Енцо Феррарі втратив смак до перегонів після того, як кілька його друзів загинули на трасі. Він вирішив стати менеджером команди Alfa Romeo та заснував Scuderia Ferrari (стайню Ferrari). Alfa Romeo і Scuderia Ferrari досягли успіху, і зрештою Alfa Romeo набула права на Scuderia Ferrari. На жаль, Енцо та генеральний директор Alfa Romeo посварилися, і Феррарі покинув команду, що означало, що він не міг використати своє прізвище у гонках протягом чотирьох років.

6. Перший в історії володар Кубка конструкторів Формули-1
В 1950 Alfa Romeo виграла перший офіційний Чемпіонат світу Формули-1 з гоночним автомобілем Alfa Romeo 158, заклавши новий стандарт в автоспорті.

7. Найуспішніша команда в історії Mille Miglia
Alfa Romeo стала найуспішнішою командою в історії Mille Miglia, вигравши гонку аж 11 разів, підтверджуючи свою неперевершену швидкість та надійність.

8. Ford мало не став власником Alfa Romeo
Наприкінці 1960-х років Ford був близьким до придбання Alfa Romeo, але угода була скасована в останній момент, що вплинуло на майбутнє компанії.

9. Fiat дав Alfa Romeo свободу бути самою собою
Після придбання Alfa Romeo у 1986 році Fiat вирішила залишити її автономною та зберегти її унікальний стиль та характер, що допомогло зберегти спадщину марки.

10. Найпопулярніша Alfa Romeo була зроблена в найгірший період свого існування
Незважаючи на важкі часи в 1980-і роки, модель Alfasud стала маркою, що найбільше продається в історії. Це свідчить про міцність та відданість бренду якості та інноваціям.

Джерело Carbuzz
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти