Поліція зупинила Tesla, яка проїхала на автопілоті 40 км зі сплячим водієм за кермом

У Швеції водій-кур’єр заснув за кермом Tesla просто під час їзди на трасі. Незважаючи на це, його машина проїхала на автопілоті щонайменше 40 кілометрів, перш ніж її зупинила поліція.

Про інцидент стало відомо випадково. Один із водіїв у дорожньому потоці помітив, що Model X їде смугою зустрічного руху. Наблизившись до електрокара, він виявив, що ним керує автопілот, а водій перебуває за кермом у несвідомому стані. Чоловік одразу ж викликав поліцію. До моменту прибуття патрульних Tesla проїхала ще 26 кілометрів.

Незважаючи на спроби поліції розбудити водія, він прокинувся тільки після того, як через кілька кілометрів. При цьому, прокинувшись, чоловік злякався і різко повернув кермо в бік, ледь не зачепивши патрульний автомобіль, що їхав поруч. У підсумку з’ясувалося, що авто проїхало зі сплячим водієм сумарно щонайменше 40 кілометрів.

Автомобіліст пояснив, що не спав минулої ночі і відчував сильну перевтому через стрес, пов’язаний із транспортуванням машини. Також він намагався виправдатися тим, що лише задрімав, а не глибоко спав і навіть стверджував, що постійно тримав одне око відкритим. Втім, у підсумку порушник все ж відмовився від безглуздих відмазок і визнав, що солодко спав за кермом, оскільки Tesla з автопілотом виявилася дуже комфортним автомобілем.

Джерело Carscoops
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти