Раритетний лімузин Volvo Limousine 960 Royal Леоніда Кучми піде з молотка

Голова Одеської облради Анатолій Урбанський запропонував керівництву управління з майнових відносин підготувати проект рішення щодо збуту на аукціоні раритетного президентського автомобіля Volvo Limousine 960 Royal, виявленого днями в автогаражі облради.

Під час свого президентства ним скористався Леонід Кучма, повідомила кореспондентові Укрінформу прес-секретар облради Ольга Левчук.

«Анатолій Урбанський має намір збути на аукціоні раритетний автомобіль Volvo Limousine 960 Royal, виявлений ним у гаражі облради. Він доручив керівництву Управління облради з майнових відносин та КП «Автопідприємство з обслуговування обласної ради та облдержадміністрації» підготувати це питання для розгляду на черговій сесії обласної ради. Після обговорення президією облради проект рішення можуть винести на пленарне засідання», — зазначила Левчук.

Як раніше повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський, виявлений в гаражі комунального господарства 6-метровый президентський Volvo Limousine 960 Royal — 1996 року випуску. В Україні такий же автомобіль представницького класу є лише в Києві.

Нагадаємо, унікальний автомобіль Volvo 960 Royal, який свого часу також обрала для себе королева Данська Маргарет, майже 15 років числиться на балансі автопарку облради. Під час одного з візитів до Одеської області лімузином скористався Леонід Кучма, а пізніше — урядова делегація Болгарії.

Коштував забутий в Одесі 6-метровий президентський Volvo 960 Royal понад $70 тисяч. Нині на його спідометрі всього 22 тисячі кілометрів, двигун — 3-літрова 24-клапанна шістка потужністю 204 к. с. Максимальна швидкість за паспортом 210 км/год. Цінителі розкоші можуть придбати вишуканий «автомобіль із історією» за солідні кошти, які поповнять обласний бюджет.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти