В Україні обмежать максимальний вік водіїв: кому заборонять сідати за кермо

Українським водіям можуть обмежити право керування транспортними засобами після досягнення певного віку. Про це заявив заступник глави МВС України Богдан Драп’ятий із посиланням на законопроєкт №8082.

За планом «Перехват»: поліція «винайшла» новий трюк, щоб штрафувати водіїв

Натрапите на дорогий ремонт: чому не можна глушити машину з працюючим кондиціонером

Заправляти машину стане дорожче: Рада ухвалила новий закон

Документ передбачає імплементацію українського законодавства в європейське. В ЄС, як відомо, активно впроваджуються норми, які встановлюють особливі вимоги до водіїв після досягнення 65 років. Автомобілістам доведеться складати спеціальні тести на когнітивні здібності, щоб підтвердити свою здатність безпечно керувати машиною. Також для літніх водіїв скоротять термін дії водійських прав аж до 1 року.

Чи буде ухвалено аналогічні норми в Україні, поки що не відомо. Законопроєкт внесено в Раду ще 2022 року, але через війну парламент досі його не розглянув. Тим часом Дряпатий упевнений, що документ зрештою ухвалять і станеться це вже незабаром.

Крім іншого, законопроєкт №8082 передбачає створення нових водійських категорій для повільних мопедів, малих і великих мотоциклів, а також квадроциклів. Також пропонується скоротити термін дії водійських прав.

Джерело Експерт
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти