Водій отримав 58 000 000 гривень штрафу за перевищення швидкості: у чому причина

Американець Коннор Като назавжди запам’ятає урок правосуддя, який йому було піднесено після порушення швидкісного режиму в містечку Саванна, штат Джорджія. Чоловік значно перевищив швидкість на своєму автомобілі, але не очікував, що йому за це випишуть багатомільйонний штраф.

Читайте також:

Найкращі вживані кросовери: ТОП-10 сімейних моделей за 500 000 гривень

Підготовка автомобіля до продажу: що зробити, щоб укласти вигідну угоду

Які помилки водіїв швидко «вбивають» каталізатор у будь-якому автомобілі

Як пише місцеве видання WSAV, у вересні Като надійшов лист із суду з повідомленням про автомобільний штраф. Виявилося, що патрульна поліція зафіксувала, що чоловік рухався на своєму авто зі швидкістю 145 км/год на ділянці, де максимально дозволено розганятися до 90 км/год. Інспектори внесли порушення до категорії «супершвидкісників», але Коннор навіть не здогадувався, що плата за це буде настільки значною. У повідомленні йшлося, що сума призначеного йому штрафу становить 1,4 мільйона доларів (близько 58 млн гривень).

«Я знав, що мене оштрафують за перевищення швидкості, але сума в 1,4 мільйона доларів була за межею розуміння», – зізнався він.

Сподіваючись, що йдеться про якусь друкарську помилку, Като одразу ж зателефонував до суду, щоб розібратися. Однак секретар наголосив, що про помилку не йдеться. Американцеві запропонували або сплатити штраф, або з’явитися до суду на призначену дату. Пізніше з’ясувалося, що з 2017 року суд встановив нову систему електронних штрафів, яка «автоматично» заносить у графу «сума штрафу» $999 999 плюс витрати. Таке рішення було ухвалено через те, що місцеве законодавство не встановлює фіксованої суми штрафу за перевищення швидкості.

У штаті Джорджія ті, хто перевищує швидкість на 56 км/год і більше – так звані «супершвидкісники» – повинні з’явитися до суду. Там їм індивідуально призначають розмір покарання, який не має перевищувати 1000 доларів плюс витрати.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти