Вірогідна атака Ізраїлю на Іран загрожує подорожчанням нафти: як зміняться ціни на українських АЗС

На Близькому Сході очікується черговий виток напруженості, пов’язаний з атакою Ірану на Ізраїль і ймовірною відповіддю на неї з боку Тель-Авіва. Серед паливних експертів існують побоювання, що ізраїльтяни спробують знищити нафтову інфраструктуру Тегерана, що в підсумку призведе до різкого стрибка цін на нафту на світовому ринку, пише портал Delo. Як це позначиться на цінах на українських АЗС?

Читайте також:

Шість фраз, які видають перекупа під час продажу автомобіля

Обов’язковий техогляд автомобілів в Україні: кому необхідно пройти до кінця року

Штраф – 510 гривень: якої осінньої помилки припускаються українські водії

Наразі про будь-яке істотне подорожчання палива для звичайних споживачів в Україні не йдеться. Ціни час від часу незначно зростають і падають, але це пов’язано не з вартістю нафти, а з сезонними явищами і тимчасовими регіональними процесами. Однак ситуація на Близькому Сході все ж сильно впливає на оптовий ринок. Засновник групи компаній «Прайм» Дмитро Леушкін зазначає, що на тлі напруженості у відносинах Ізраїлю та Ірану ціни на опті поступово зростають. Мережі АЗС не поспішають переносити ці процеси на своїх клієнтів і поки обмежуються скороченням акційних пропозицій.

Експерти прогнозують, що в разі підвищення світових цін на нафту до позначки 80 доларів за барель та її стабілізації на цьому рівні українським споживачам слід бути готовим до зростання вартості пального на 1 гривню за літр.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти