Reuters: китайці використовують заводи західних конкурентів, щоб робити автомобілі для росіян

Китайські автовиробники скористалися відходом західних конкурентів з російського ринку, щоб на їхніх потужностях виробляти машини для росіян. Про це пише Reuters.

Читайте також:

Шість цікавих автомобілів, які німці продадуть вам за 1000 євро

Чим небезпечні матерчаті килимки в автомобілі: попрощайтеся з днищем

Чому небезпечно їздити на автомобілі з порожнім баком: не робіть так

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну західні компанії, включно з великими автовиробниками, покинули РФ. У деяких з них на території держави-агресора були навіть розгорнуті великі виробничі потужності, які дозволяли локалізувати виробництво для місцевого ринку. Ці заводи спорожніли, але не надовго. Ситуацію на свою користь швидко обернули китайські автомобілебудівні компанії, які почали освоювати підприємства західних конкурентів у РФ.

Агентство повідомляє, що компанія Chery вже почала складання своїх машин для російських покупців на колишніх заводах Nissan, Mercedes і Volkswagen. Підприємства двох останніх компаній у РФ здатні були випускати на рік сумарно понад 50 000 автомобілів. Причому, наголошується, що китайці часто привозять до Росії практично готову продукцію, яку формально дозбирають на заводі. За оцінками ЗМІ, на автомобілі Chery вже припадає близько половини продажів нових автомобілів у РФ.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти