Криза ідей? Маска звинуватили в нахабному плагіаті через дизайн нових Tesla: фото

Режисер популярно фантастичного фільму «Я, робот» Алекс Прояс з подивом відреагував на презентацію нових продуктів компанії Tesla. Кінематографіст звинуватив її власника Ілона Маска в нахабному плагіаті.

Читайте також:

Три фатальні помилки під час прогрівання автомобіля, які «вбивають» двигун

Щоб не втратити права та автомобіль: за чим водіям постійно потрібно стежити

Важливі зміни для водіїв з 1 листопада: що потрібно знати, щоб не отримати штраф

Справи у Tesla останнім часом йдуть не дуже, продажі падають, а свіжих ідей не так і багато. Врятувати становище Маск вирішив, зокрема, за рахунок футуристичного заходу «Ми, робот», де представив одразу два безпілотних автомобілі – роботаксі Cybercab і автобус Robovan. Побачивши це, Прояс тут же публічно звернувся до бізнесмена з претензіями. Мало того, що назва його шоу Tesla була співзвучна з назвою фільму, так і представлені в його рамках продукти до болю нагадують те, що 20 років тому він показав на великих екранах.

Зокрема, Cybercab має схожість з машиною головного героя (яка, до речі, була спроектована на базі суперкара Audi R8), а Robovan нагадує спецтранспорт для перевезення роботів. Також Прояс натякнув, що Маск «злизав» у нього і дизайн роботів, коли показав своїх андроїдів Optimus. У соцмережі «Х», що належить бізнесменові, режисер написав: «Привіт, Ілоне. Чи можу я отримати свої проекти назад, будь ласка?», прикріпивши наочне порівняння кадрів із фільму і презентації Tesla.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти