Південна Корея оштрафує Mercedes, Porsche і Nissan через махінації з дизельними двигунами

Міністерство навколишнього середовища Південної Кореї планує накласти великі штрафи на Mercedes-Benz, Porsche і Nissan після виявлення безлічі автомобілів з дизельними двигунами, оснащеними обманним програмним забезпеченням, яке занижує викиди під час тестів на чистоту вихлопу.

Найбільший штраф отримає Mercedes-Benz – $63,4 млн. У порівнянні з цією сумою витрати двох інших компаній здадуться смішними: Porsche доведеться заплатити $817 300, Nissan – $735 600.

Штраф для Mercedes є найбільшим в історії для автомобільної галузі Південної Кореї. Навіть Volkswagen AG свого часу заплатив корейцям «всього» $11,5 млн.

Повідомляється, що південнокорейський підрозділ німецького автовиробника представив фальсифіковані звіти про викиди 12 дизельних моделей, в тому числі C 200 d, GLC 220 d 4MATIC, GLC 250 d 4MATIC і ML 250 BlueTEC 4MATIC, проданих в період між 2012 і 2018 роками. В цілому було продано 37154 машини.

Обсяги Nissan і Porsche куди скромніше: 2293 кросовери Qashqai і 934 Macan S Diesel.

Примітно, що величина відхилень реального обсягу викидів від заявлених істотно відрізняється між виробниками. Так, дизельні автомобілі Mercedes-Benz перевищували допустимий рівень оксидів азоту NOx більш ніж в 13 разів (дозволяється 0,08 г/км). Qashqai і Macan виробляли в 10 і 1,5 рази більше шкідливих часток, ніж встановлено стандартом.

За даними південнокорейських ЗМІ, Міністерство навколишнього середовища збирається висунути кримінальні звинувачення проти автовиробників і відкликати вищезгадані моделі.

Нагадаємо, у випадку з Volkswagen AG «дизельгейт» розгорівся восени 2015 року, коли концерн визнав махінації з рядом дизельних двигунів. Керуюча електроніка на цих агрегатах відключала екологічні обмежувачі в ході нормальної їзди і активувала їх під час тестів на чистоту вихлопу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти