Дебют електричного Jaguar XJ відкладається до кінця 2021 року

Британська компанія відкладає вихід на ринок свого нового повністю електричного флагмана в рамках незначного скорочення витрат.

Як повідомляється, запуск нового покоління Jaguar XJ, який отримає виключно електричну версію, повинен бути відкладений до кінця наступного року, оскільки британський автовиробник скорочує несуттєві витрати. Спочатку планувалося, що конкурент Tesla Model 3 дебютує до кінця нинішнього року і з’явиться у продажу вже на початку 2021, однак запуск перенесли до жовтня, щоб Jaguar Land Rover зосередив виробництво на своїх найвигідніших моделях.

Новий XJ повинен бути побудований на фабриці в англійському місті Касл Бромвіч, яка також виробляє XE і XF. Завод повинен бути знову відкритий після тривалого простою через Covid-19 наступного місяця, при цьому заходи зі соціального дистанціювання означають, що він буде працювати не на повну силу.

Jaguar Land Rover, що належить індійській Tata Group, брав участь у великій програмі реструктуризації в рамках заходів щодо запобігання недавніх важких втрат, і, як і багато автомобільних фірми, сильно постраждав від фінансового впливу пандемії коронавірусу. Для того, щоб подолати фінансові труднощі, компанія значною мірою скорочує непотрібні витрати на найближче майбутнє.

«Jaguar XJ був нашою флагманською моделлю протягом 50 років. За вісім поколінь виробництва він був спроектований і виготовлений в Великобританії і експортований в більш ніж 120 країн. Наступне покоління повністю електричного Jaguar XJ засноване на характеристиках, які є синонімами його попередників — гарний дизайн, інтелектуальна продуктивність і поважна розкіш. Наші інженери продовжують працювати над новим поколінням повністю електричного Jaguar XJ.»

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти