Техогляд, нові камери і патрулі – “фантоми”: в Україні готують “облави” на водіїв у 2021 році

З приходом Нового Року на українських водіїв чекає цілий ряд новацій, в числі яких поліцейські фантоми, “листи щастя” для водіїв вантажівок і нові камери автофіксації перевищення швидкості.

Одним із головних нововведень є те, що уже через декілька місяців на українських дорогах будуть полювати поліцейські фантоми, що фіксуватимуть порушення швидкості автомобілів, які їдуть попереду, ззаду, збоку і навіть у зустрічному напрямку.

Технічний стан авто поліцейські зможуть перевіряти прямо на дорозі, адже тепер у них будуть спеціальні технічні лабораторії на колесах. Поліції передадуть 30 мобільних техстанцій – це автобуси зі спеціальним обладнанням, яке допоможе перевірити систему водіння, проектор шин, фари, тонування скла, та рівень шуму.

Також, патрульній поліції вже передали 72 прилади вимірювання швидкості, а ще 3 сотні камер автоматичної фіксації встановлять найближчим часом. На даний момент працює лише 48 таких приладів.

У поліції сподіваються, що за три роки аварійність на українських дорогах зменшиться хоча б на третину.

Ще одним нововведенням є те, що планують ввести в експлуатацію новий прилад, який перевіряє рівень СО2. Він здатний заборонити експлуатацію половини українських автомобілів.

Читайте також: Справа навіть не в штрафах: власників “євроблях” в Україні чекають великі проблеми

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти