Найкрутіший американський автомобіль 60-х піде з молотка за ціною трьох Bugatti

У США на аукціон Barrett-Jackson виставили унікальний Shelby Cobra 427 Super Snake. Ціна спорткара складе не менше 7-8 млн доларів, що можна порівняти з трьома Bugatti Chiron. Це одна з найдорожчих американських машин за весь час, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

За 1966 рік випущено тільки два автомобіля цієї моделі. Одне авто розбилося в аварії, а друге, яке і дійшло до наших днів, побудував для себе особисто Керролл Шелбі.

Спочатку це була гоночна Shelby Cobra 427 Competition, але Шелбі не сподобався 7-літровий V8 потужністю 485 к.с. Тоді він додав ще два механічних компресора, що збільшило сумарну потужність до 800 к.с.

Автомобіль важить всього 1156 кг, і такі характеристики неймовірні для нього. З 3-ступінчастим “автоматом” машина розганяється до сотні всього за 3 секунди, а максимальна швидкість перевищує 320 км / год. У 60-ті це був найшвидший автомобіль у світі.

Потім Шелбі продав Cobra 427 Super Snake, і потім машина ще кілька разів встигла поміняти власників. Хоча вона і збереглася в хорошому стані, але повністю ніколи не реставрувалася. До слова, нинішній власник купив її в 2007 році на аукціоні за 5,5 млн доларів.

Джерело topgir.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти