Екстремальний суперкар за $ 4,3 мільйона оснастили вбудованим пилососом

Творець легендарного McLaren F1 Гордон Маррі представив своє нове творіння – Gordon Murray T.50s Niki Lauda. Це екстремальна трекова версія стандартного купе Т.50, і ця модель буде випущена тиражем лише в 25 машин за 4,3 млн доларів. Присвятили автомобіль триразовому чемпіону Формули-1 Нікі Лауда, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Потужність 3,9-літрового атмосферного V12, що працює в парі з 6-ступінчастим роботом, збільшили з 654 к.с. до 711. А на короткий час завдяки динамічному наддуву вона піднімається до 725 к.с. Мотор крутиться до 12 100 об / хв, і машина може розігнатися до 338 км / год.

Природно, за ту ж вартість є суперкари і крутіше, але жоден з них не володіє такою маленькою масою – всього 852 кг. При цьому притискна сила досягає цілих 1500 кг.

Вона забезпечується новим аеродинамічним пакетом з кілем, обвісом і величезним антикрилом. Gordon Murray T.50s Niki Lauda буквально прилипає до дороги завдяки технології граунд-ефекту – великий вентилятор ззаду, як пилосос, висмоктує повітря з-під днища і створює там розрідження.

У трекової версії розширена колія і зменшений дорожній просвіт, поліпшена активна підвіска. Уповільнюють його керамічні гальма.

Водій, як і раніше, розміщується по центру. Але на відміну від попередньої версії, автомобіль не тримісний. Замість одного з сидінь поставили вогнегасник. Салон оброблений карбоном, а кермо і перемикачі явно взяли у гоночних авто.

Джерело topgir.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти