Honda отримала найбільш інноваційний у світі автопілот: перші подробиці

Honda стала першою компанією, яка випустила серійний автомобіль з автопілотом третього рівня. Traffic Jam Pilot встановлений на флагманський седан Honda Legend, повідомляє «Твоя МАШИНА».

Це перший в світі автопілот, який дозволяє водієві не торкатися до керма. Тобто система повністю бере на себе керування машиною, хоча в складних ситуаціях, все ще може вимагатися втручання водія, інакше автомобіль сам зупиниться на узбіччі. Honda Legend в безпілотному режимі, може розвивати до 50 км / г . Машина може сама розганятися, гальмувати, повертати і перебудовуватися в іншу смугу.

Traffic Jam Pilot включає дві камери, набір радарів і ледарів. Також системі допомагає супутникова навігація, яка дає інформацію про маршрут, пробки або дорожні роботи . На випробуваннях, прототипи Honda Legend з автопілотом, пройшли 1,3 млн км. Під час тестів, була проведена симуляція 10 мільйонів ситуацій, які можуть виникнути під час руху.

Використання такого просунутого автопілота, зажадало дозволу японського уряду. До речі, інших учасників дорожнього руху, Honda інформує про безпілотний режим спеціальною синьою діодною сигналізацією.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти