Електрокари зібралися перевернути світовий авторинок

В даний час в усьому світі відбувається перехід на вуглецево-нейтральної економіку. В рамках неї уряди багатьох країн здійснюють заходи щодо скорочення кількості автомобілів на ДВС і планують впроваджувати заборону на їх продаж, передає « твоя МАШИНА ».

Наприклад, Великобританія планує заборонити продаж нових бензинових і дизельних автомобілів з 2030 року, а Франція планує досягти цієї мети до 2040 року. Також схожого плану дотримуються Норвегія, Данія, Нідерланди, Японія і ще ряд держав. При цьому в них проходить підтримка покупців електричного транспорту і розвиток зарядної інфраструктури.

Не залишаються осторонь і автовиробники, які тепер роблять упор на електрокари. Так, Ford Motor Company готовий повністю відмовитися від виробництва легкових автомобілів на бензині в Європі до кінця 2030 року. Також виробляти виключно електромобілі буде Volvo, припинивши випуск навіть гібридів.

Jaguar Land Rover відмовиться від ДВС до 2025 року, а Bentley до 2026 року перейде на випуск гібридів і електромобілів, відмовившись вже і від гібридних автомобілів до 2036 році.

Volkswagen планує випустити 1 млн електричних автомобілів до 2023 року. Також до розробки нових електрокарів приєднаються Mercedes-Benz, BMW, Audi, Hyundai, Toyota, GM, Renault, Nissan, Volkswagen, Stellantis і SAIC. У цьому році з’являться 10 нових моделей від Stellanti, а в наступні 5 років ринок поповнять 100 моделей електрокарів від SAIC.

Підвищити частку продажів електрокарів збираються також BMW, Daimler і Honda. До слова, Honda за наступні 2 роки має намір довести рівень продажів електромобілів до 100%.

Автовиробники всього світу підтримують політику відмови від машин з ДВС, щоб зберегти екологію планети.

Джерело auto-portal.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти