Представили електричну пожежну машину, яка коштує мільйон доларів

Американська компанія Rosenbauer за участю одного з вантажних підрозділів Volvo, завершили проект створення надсучасної пожежної машини, повідомляє “Твоя МАШИНА” .

В Арізоні відбулися демонстраційні заїзди машини. Дебют новинки відбувся ще минулого літа, але на даний момент машина проходить випробування.

Автомобіль з трьома двигунами під назвою RT (Revolutionary Technology), оцінюється в мільйон доларів, це приблизно на 300 тис. Дол. Дорожче пожежних машин з ДВС, які зараз використовуються в екстрених службах США. Однак в експлуатації, вона повинна виявитися помітно дешевше, завдяки нижчій вартості обслуговування і меншим витратам на паливо.

Машина, що представляє собою автобус, в якому забезпечується пожежним максимальний комфорт під час роботи, включаючи зручність доступу до обладнання.

Машина має два електромотора сукупної віддачею до 490 к.с. і 50 000 Нм з двоступеневою коробкою на кожній осі. Передбачено два варіанти батарей на 50 і 100 кВтг. До складу силової установки входить і відносно компактний дизель, що розвиває 272 к.с. і працює як генератор: він використовується в тому випадку, коли немає можливості витрачати час на зарядку акумуляторів.

Rosenbauer RT може служити джерелом живлення – цю опцію передбачається використовувати, в разі необхідності підключення електричного обладнання (наприклад, погружной насос або пристрій подачі повітря).

Планується випуск трьох варіантів довжини колісної бази – 2800, 4100 і 4400 мм. Базова модифікація Rosenbauer RT важить 18 тонн, при довжині в 7300 міліметрів.

Джерело avtodream.org
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти